In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Sunday, June 12, 2011

Lelaki dan kelajuan


Lelaki dan kelajuan memang tak boleh dipisahkan. Tambah-tambah lagi pada guy yang minat giler dengan lumba kereta, drift bagai sume. Pandu kereta kalau tak tekan minyak sampai habis, jarum meter halaju tu kalau tak cecah sampai 200km/j bagi diorang memang tak sah. Itu pun dia boleh cakap slow lah kereta ni? Apa kes bhai, aku rasa macam nak melayang dah kereta ni. Kalau ada sayap kompem dah terbang sama tinggi dengan burung gagak hitam..  =_=


Memang syok eak drive laju-laju ni? Orang kata dapat kepuasan gituh. Hurmmm... 


Seriously, aku minat jugak benda-benda macam ni, tengok orang lumba kereta, touch up kereta lawa-lawa macam mana. Tapi aku sendiri nak bawak kereta sampai cecah 200km/j memang mimpi jelah kannn. Paling laju pun 120km/j or 130km/j jee. Sayang nyawa lagi kottt. Orang kata biar lambat asalkan selamat. Hehe...


Apa-apa pun bukanlah aku nak melarang sekeras-kerasnya korang drive laju-laju nih. Dah korang minat kan, tak boleh nak buat apa la. Nasihat berbuih pun korang bukannya nak dengar pun. Dengar cakap sekejap je, pastu bila nampak kereta depan bawak kereta macam pegi bersiar-siar amik angin di waktu petang mula la korang rasa macam "Panas eh aku tengok kereta depan ni. Lembab!". Ikut suka hampa lah. Asalkan korang tu cekap nak kawal kenderaan sudah. Takmolah nanti dapat berita yang kurang enak didengar. Utamakan keselamatan. Paling penting, ingatlah orang yang tersayang dan yang menyanyangimu. Cehhh...  =) 



I nak yang ni untuk besday present, boleh? :p

10 comments:

Abang Stalker said...

speed tu indah..kdg2 lbh indah dr seorg prmpn.hahaha..bole tuju lagu? :P

fiQ'Ra Pancake said...

haaa..yg last skali tu, awak nak eh.. haha, saya pun nak :D

Wan Schazwan said...

boleh nanti sy belikan yg warne purple k...

Alynna said...

abg stalker: errkk? haha.. sila-sila tuju lagu.. :p

Alynna said...

fiQ'Ra: haha.. suree boleh.. nanti kita race sama-sama eak.. =)

Alynna said...

wan: kereta mainan yang warna purple eak?

Far8 budak baik said...

kitaorg bukan ape..
boleh je nk bawa sampai
300 km/h hahaha..tapi
tu ar

ingtlah org yg tersyg..
hahahaha grrrr

Alynna said...

Far8: hamboiii! haha.. betol2.. ingatlah org yg susah2 menyanyangi kamu tuh.. hikhik...

Far8 budak baik said...

weh weh..hahaha..
mmg tak pandai
nk update ehhh =pp

nasri said...

lelaki dan kelajuan nie ada 2 jnis.. ada yg sntiasa bawak laju.. dan ada yg ada time2 tertentu bawak laju.. bawak laju motifnye satu..keseronokan.. tp keseronokan itulah yg membawa padah..ha3