In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Friday, June 25, 2010

hit song bulan ini

Alynna is now very addicted listening to, yang sempurnakanku by 6ixth sense...

Sy mmang sgt sukakan music. Tak kiralah tgh memasak ke, dalam keta ke, tengah bersedih ke, duk saje2 ke msti nak kna dgr music jgk. Kalo tak, rasa dunia ni mcm kosong jer =).

Okay, this is one of my favourite malay band selepas wali band n ST12. Lagu2 diorang mmang besh n stiap bait lirik2 lagu tu mmang mmberi mksud yg sgt mendalam.

Bersama ini disertakan skali video n lirik lagu utk tatapan korg...selamat berkaraoke...=)


video



Yang Sempurnakanku
6ixth Sense


Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu


* Tak salahkan kalo kte rendahkan cket keegoan kte demi kebahagiaan bersama...=)

Wednesday, June 23, 2010

banyak cakap @ cakap banyak ?

Huhu. Post arini nk story cket psal one of my character yg kdg2 rmai org confius cket. I ni byk ckp ke? huhu.

Well, mengikut firasat sy la, sy ni sbnrnya bukan la jenis yg suka pot pet sana sini. Maybe disebabkn ble sy tgh excited sgt2 nk brcerita tu, sy akn bercakap dgn lajunya tnpa henti so, dats whyla rmai yg beranggapan sy ni sgt talkative =).

Macam my papa slalu ckp lahh "angah bole cakap slow2 cket x, laju mcm keretapi ". huhu. Untuk 5 minit kemudian, sy bolehla berubah cket then lpas tu akn jd blik. huhu. Sorry papa angah xbesa ckp slow2 =).

Selalunya lah, 1st impression yg org slalu ckp ble tgk sy, diorg akan cakap yg sy ni seorang yg sopan, sweet, ayu, pemalu. Tapi ble da lme2 knal bru diorg akn cakap " Wah, bole tahan jgk budak ni eak " haha. So, don't judge de book by it's cover .

Bagi yg da lme mengenali sy especially my bestie, diorg da phm sgt2 da akn prangai sy yg satu ni. Ble sy nk mula brcerita masing2 akn diam n keep an eye on me, sbb diorg kte diorg suke nk tgk keletah sy ble sy tgh excited nk brcerita. Setiap kata2 tu akan digambarkan skali dgn mimik muka. huhu. Korang memang mcm2 =).




* Talkative is one of my specialty....=)

Monday, June 14, 2010

haish haish haish !

Haish! Tu je yg mmpu ak ungkapkn utk pe yg ak rasa skg...

Penah x korg rsa cm kdg2 tu give up sgt dgn sume org...

Rasa kecewa sgt ble sumbody tu berjanji tp x boleh nk tunaikan...

Rasa letih bile kte je alwiz jujur n loyal tp si dy x pon...

Rasa sgt geram ble rupa2 nya si dia are not being honest n keep repeating doing the same thing...

Rasa sgt malas utk keep repeating bg advice yg sma " berubahla " ...

Rasa sgt penat asik asik have to willing bg peluang utk yg ke berapa kali ntah...

Rasa sgt sgt jemu utk dengar perkataan " saya mintak maaf ". Huh! heartless dah ble dgr ayat tu...

Rasa nk move on n mulakan hidup baru...




* being emotional utk yg kesekian kali....=)

Friday, June 11, 2010

happy ending love story

Ohh, lately org2 sekeliling ak skg ni asik asik ckp psal kwen. For sure la kan, setiap pasangan yg brcinta mengimpikan sesuatu hubungan itu berakhir dgn satu ikatan yg sah. A hepy ending love story.. Kawan2 ak pn skg rmai yg da kwen, even yg da ade anak pn rmai. Knapakah? Adakah ak ni yg mkin tua or memang trend skg org kwen muda. huhu. Walau ape pn ak ucapkn thniah kt korg n slamat pgantin bru bg yg bru mendirikn rumah tangga. Hope korg bahagia hingga ke anak cucu. Aminn.. =)



Baru2 ni ak blik kg, nenek ak pon ckp psal hal yg sma. Surprisingly, sedara ak yg bru berusia 18 tahun da decide nk kwen, which is bg ak dy sgt muda and blom msanya lg utk dy pegang tnggungjwb yg sgt besar dan berat. Tapi xpelahh, kalo her future husband boleh bimbing n jaga dy dgn baek it is oklahh kn. Hope she will take a wise decision bcoz it is about her future. Risau jugaklah ak kn coz dy antra sedara yg ak rpat. huhu.



Bile asik sbut psal kwen ni kn tbe2 trpkirkn sal dri sndri plak. Hmm...Kalau la ak kwen nt, bole ke si dy jge ak smpai mati, bole ke si dy sayang ak mcm ak sayang dy, bole ke si dy loyal gn ak mcm ak loyal gn dy, bole ke si dy layan kerenah ak yg mcm2 nih, bole ke si dy jg ati ak yg sgt sensitif n mudah merajuk nih, bole ke si dy jd tmpat utk ak meluahkn kesedihan, bole ke si dy sntiasa bt ak trsenyum, bole ke si dy sama2 susah senang dgn ak. Huh, mcm2.. Bagi ak perkahwinan itu memerlukan komitmen yg sgt besar...=)





* is waiting for my 'Mr. Perfect' one.. Tunggu smpai i capai cita2 i dulu,ok? huhu...=)

Thursday, June 3, 2010

A day with my childhood friend










.. ecah . me . yana ..

These is my childhood fren. Sejak kecil lagi ktorg mmang sgt rapat. Satu tdika, satu skolah rendah, satu skolah menengah tp ble masuk form 4 ktorg sume da brpecah. Masing2 dpt smbung blaja ke skolah yg brlainan. Igt lagi zaman kanak2 dlu, kte slalu pegi skolah sama2, pegi tuisyen sama2, pegi aktiviti kt skola sama2, maen sama2, sumelahh sama2 =).


Skang ble da lama xjmpa msing2 da brubh. Sume da cun2 eak skg. huhu. Tapi sonok sgt dpt jmpe gn korg. Dpt gosipp2 gn korg. haha. I likeee =) Well, smlm I really have a great day with u guyss. Da lame kn xkua jenjalan gn korg, tgk wayang gn korg, makan2 gn korg, gedik2 gn korg. huhu. Lpas ni xtaw ble lagi leh kua gn korg =(. Hope persahabatan ni akn kekal smpai ble2...



* Nak kawen nt jgn lpe ajak ak,ok? Nak jadi pengapit...huhu....=)