In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Monday, September 24, 2012

UTM Skudai



Selamat datang ke UTM Skudai, Johor. Dah macam penyambut tetamu pulak I ni hah. Hoho.. ^_^


Sebenarnya, entry nih dah delayed selama seminggu pun. Lambat update blog sebab terlalu sibuk buat-buat sibuk. Teheee ~ Lately nih, mood malas tuh semakin menular. Semua benda malas nak buat, tapi bila bab makan, laju naww. Hihi. Okay, back to our main topic.


Kalo diberi pilihan antara adik lelaki dan adik perempuan, yang mana satu korang paling sayang ? LOL ~ Ada ke yang pilih kasih macam tuh ? Kasi bakar sikit. Adik beradik pun nak berkira ke ? Hoho. I ada dua orang adik. Seorang lelaki macho dan seorang lagi perempuan comel, and I love both of them. Whole-heartedly. Sama adil, tak lebih dan tak kurang. Adik kandung sendiri weyh, sape tak sayang. Sedangkan bila kita tengok baby yang comel je, serta merta perasaan sayang tuh akan timbul, inikan pulak adik yang kita peluk cium, mandi sama-sama, main sama-sama, kena marah sama-sama, sejak dari dia kecik lagi kan. Pendek kata 24 jam lah berkepit je masa kecik-kecik dulu. Unforgettable memories weyh. Ehehe.


Tapi untuk entry kali nih, I nak cerita pasal the one and only adik lelaki yang I miliki. Tadaaaa...




Meet lelaki macho a.k.a Syafiq, atau panggilan mesra yang I biasa panggil dia kat rumah, babang. Hihi. Sepatutnya abang je, tapi I saje je pandai-pandai tokok tambah biar nampak macam mesra sikit. Tapi nasib baik dia tak marah, cool je bila I panggil dia hari-hari macam tuh. Sayang I lebeyy la tuh kan ? Kikiki.


Susah woo, nak tangkap gambar mamat nih. Bajet retis sangat lah tuh. Kehkeh. Ni nasib baik dia nak jugak bergambar sebab my father yang request. Kalo I yang request, haremmm. Maw yang macam ni je lah hah yang dia simpati nak bagi kat I. 


Ada ke patut ? Talk to the hand. Sob sob sob ~ Kesian I kan..


So, minggu lepas, I hantar adik lelaki I yang sorang nih ke Johor. Sebabnya dia dapat sambung pengajiannya ke peringkat Ijazah dalam bidang Kejuruteraan Awam. Alhamdulillah. Congrats bro ! Am very proud of youu. Tak sia-sia belajar rajin-rajin time diploma dulu kat UTM Setapak, and now dapat pun sambung untuk buat Ijazah pulak kan. Hishh, nih yang buat I rasa membuak-buak nak sambung Master pulak nih. Untuk masa sekarang lah. Esok lusa bila dah pegang buku, malas pulak rasa nak belajar. Lumrah manusia, tak reti nak bersyukur. Hihi.


Kali nih first time my mom tak ikut sama hantar anaknya masuk belajar kat tempat baru. Selalunya dia pasti akan ikut sama bagi memeriahkan lagi majlis. Sebabnya this time, adik perempuan I yang sorang tuh tengah sibuk berperang dengan exam UPSR. So, terpaksa lah mama I nih berkorban sikit. So, my papa, I dan my sister jelah yang ikut pergi hantar babang. Dun worry dear mama, akanku titipkan gambar-gambar sepanjang kami berada di sana untuk tatapan mama dan gegurl ( panggilan untuk adik perempuan ) tersayang. Chewah ~ 


Enjoicee ~  Kehkeh..


Heee, our first pit-stop. Kitorang singgah kat Ayer Itam sekejap, sebab nak usha kuih batang buruk untuk mama. Orang dah kirim, tak baik hampakan. Nanti kempunan, susah. Huhu..


Bergambar depan kedai perhiasan rumah sikitt. Hehe..


Beli kerepek sikit, untuk dibawa balik..


Lepas dari seronok-seronok berjalan-jalan di Ayer Itam, kami pun meneruskan lah perjalanan ke UTM Skudai. Our main objective. Kena ingat tuh. Huhu..


I kalau pergi kat kampus orang, benda yang paling excited sekali I nak tengok adalah biliknya selepas environmentnya. Hehe. Tak taw kenapa dan sebab adik I nih lelaki so mestilah kolejnya di kolej lelaki kan. Dan sudah semestinya lah, I yang perempuan nih tak boleh nak masuk tengok. Tersipu-sipu malu lah budak-budak kolej tuh nanti kalo nampak anak dara yang sorang nih masuk kolej diorang kan. Huuu ~


So, I  mintak jasa baik my papa lah untuk tolong usha tengok sikit macam mana lah ghupenya bilik si babang tuh. Hehe. First time tengok kawasan kolej adik tuh, terkejut ouhh. Seronoknya kolej diorang. Dah macam rumah sebijik-sebijik pulak. Untung betul.


Inilah kolej adik. Macam rumah kan ?


Ini dari pandangan sisi..

Dan ini pulak adalah ghupe biliknya. Hehe..








Nampak selesa kan ?


Ini pula gambar di sekitar kolej adik..








Sebelum ucap selamat tinggal kat adik, bergambar sekaleyy kat depan kolej dia. Ehehe..


So babang, belajar rajin-rajin yee. Make us proud of you because you are the only hero in our family. Our engineer to be. InsyaALLAH. Jangan banyak main naa, dan jangan kuat sangat berjalan sana sini, and pleasee say NO to Legoland ! Hihi. Dan kalau boleh kekalkan dapat dean's list setiap sem, and kalau dapat anugerah naib cancelor lagi sekali untuk Ijazah nih, nanti angah upah masak ikan talapia cili padi feveret ko tuh yer. Kehkeh. Stay strong, be healthy and jaga diri. Sehingga kita berjumpa lagi on your graduation day bulan Oktober nanti. Daaa.. ^_^

3 comments:

Faizal @ Ejai said...

wow seronoknye,bagaikan family..huhuhu...

Abg Stalker said...

johor tmpt mencari rezeki :) gudluck to babang.

Izzah Norlizah said...

sma la,sy pn da sorg je adk lelaki.thn ne dy stpm&hrp2 dy b'jya m'lnjutkn pljrn ke prgkt lbh tggi cm babang^_^