In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Tuesday, August 10, 2010

happy fasting everyone !

If i'm not mistaken, first tyme puasa masa umur 6 tahun. Ingat ingat lupa. Tyme tu dapat bertahan puasa setengah hari pun dah rasa sangat bangga. Then, slowly umur meningkat latih diri untuk puasa penuh sebab papa kata kalo tak puasa penuh orang tu tak boleh raya. Nanti tak boleh kumpul duit raya banyak2. Rugiii. huhu.


Dear sis, ingat lagi tak tyme puasa kecik2 dulu curi2 makan kacang kat belakang sofa sebab tak tahan lapar. Dekat separuh balang kita kerjakan pastu kantoi dengan mama. Nasib baek mama tak marah. Untung jadi budak kecik kan. huhu.


Dear papa, saya rindukan pengalaman dan suasana kita berniaga di bazar Ramadhan (Kelana Jaya) dulu. Seronok dapat jumpa dan kenal dengan ramai orang. Papa sangat suka buat part tyme business even pendapatan kerja tetap papa tu da cukup pun untuk sara kite satu family. Sebab dy kata dy tak reti duduk diam kalo banyak masa terluang. Dari situ saya belajar betapa susahnya nak cari duit. Tapi kan anak pakcik Jud sebelah gerai kita tu ensem kan? =)


Dear mama, rindu sangat kat masakan mama. Kalau boleh tyme berbuka tu penuh satu meja dengan lauk pauk siap dengan dessert sekali. Paling penting sekali kena ada air cincau. Really love your food.


Salam maaf dari saya. Selamat menunaikan ibadah puasa dan moga Ramadhan tahun ini lebih baek daripada yang sebelumnya. Semoga sentiasa beroleh rahmat dari-Nya...




* Hapus dosa-dosa lalu, tambah iman di dalam diri dan usahakan pahala sebanyak mungkin...

4 comments:

Siti Nur Azlinda Suhada said...

x ingt pun kisah curi2 mkn kacang belakang sofa...hahaha
eh, bukan anak pakcik jud kan...sedara dia ke, jiran dia ke...pe ntah...xingt...
sbb susah nk cari duit makanya hargai sebaik mungkin setiap perkara dlm hidup...de peluang belajar, jgn mls2, jgn sia2kan...hahaha

Alynna said...

huhu...
baek sis!
jgn lupe bg duit raya banyak2,okay...
=)

Siti Nur Azlinda Suhada said...

pe kata kita exchange duit raya? hihihi

k4MARUL said...

hahaha....
makan belakang sofa memang la kantoi...
makan kat depan sofa.
baru selamat.