In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Sunday, August 15, 2010

Gloomy Weekend


I am 60% recover from serious ill...


Sore throat, chesty cough, fever, flu, fatigue and surprisingly i have a little bit asthma...


The symptom's chronology are as follow:-

11/8, Rabu (1st Ramadhan yer)

Bangun pagi dengan penuh semangat nak pegi kelas tapi tiba2 tekak terasa pedih. Cuba untuk berfikiran positif. I'm just fine...

12/8, Khamis

Dah mula batuk2. Nak pegi kelas pun takde semangat. Dalam kelas suhu badan jadi tak tentu. Start rasa macam nak demam tambah2 duduk dalam aircond lame2. Lecturer ajar satu apa pun tak paham. Tak boleh nak concentrate. "Ezy, apa maksud yield management" tanya En. Tom kepada cik Ezy. Cik Ezy blurrr...

13/8, Jumaat

Sudah pulang ke pangkuan keluarga. Hajat 1st week Ramadhan nak berbuka sama2 dengan diorang. 1st tyme bukak puasa kena minum air panas. Jelez tengok adik gurl, mama buatkan dy neslo ais. Mama bagi makan ubat, tapi batuk makin teruk. Badan dah demam. Kena banyak rest. Tapi tido pun tak lena. Takpelah, tido2 ayam...

14/8, Sabtu

Bangun sahur pun kena makan ubat lagi. Cepatlah sembuh. Tak suka sakit lame2. Kesian mama, tak dapat nak tolong dy masak2 untuk berbuka sebab saya tak larat nak berdiri lame2. Decide nak balik Dungun malam tu tapi last minute kena cancel. Tibe2 rasa sesak nafas. Susah nak bernafas. Papa bagi saya ubat asma sebab nampak saya macam lelah...

15/8, Ahad

Terpaksa skip 2 kelas arini sebab pagi tu baru papa hantar saya balik Dungun sebab dah nampak saya okay sikit. Mama pesan suruh jaga kesihatan baik2. Jangan lupa makan ubat...



Part of medicine that i should take for this past few days. Sedap kan makan ubat? =(

2 comments:

k4MARUL said...

semoga cepat sembuh~
aja aja fighting!!!

Siti Nur Azlinda Suhada said...

tu la org x bese sakit kan...
bila dh rasa tekak tu lain mcm, amik strepsils x pun gula2 hacks...
ni dh g klinik x?
besela, ubat pil semua sedap (psl masuk mulut then terus telan dgn air)...
huhuhu..
good 2 know kamu sudh semakin sembuh! (^_^)