In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Friday, August 17, 2012

saya pun nak muka raya jugaa


Ramai orang selalu tanya, apa rahsia kecantikan wajah saya ? Puihh, kalau betul lah ada orang tanya saya macam tuh, teruja nak tulis buku dah saya rasanya. Kekeke..


Saya mempunyai kulit wajah yang kering. I mean, sangat kering, which I hate it. :( 


Kalau anda mempunyai kulit wajah yang kering, wajah anda akan kelihatan sedikit kusam, seperti orang sakit dan kurang berseri. 


So, setiap waktu saya haruslah memastikan kulit saya ni kekal lembap sentiasa. Kadang-kadang tuh rasa macam nak duduk dalam toilet lama-lama je, tak nak keluar dah, supaya kulit nih kekal lembap gitu. Hihi..


And saya juga akan pastikan setiap kali selepas mencuci muka saya akan pakai pelembap muka. So, kira pelembap muka nih dah jadi salah satu benda penting lah dalam hidup saya selepas my family. Ehehe..


Dah bermacam-macam produk saya cuba guna. Termasuklah mengamalkan minuman ini.Sebab kecantikan wajah tak semestinya harus dijaga melalui luaran sahaja, malah dalaman pun sangat penting. Kira seimbang lah, kita jaga luaran mahu pun dalaman. Barulah cepat kesannya. Saya pentingkan natural beauty. Barulah orang tak cakap wajah kita nih nampak fake, kan ? :p


Dan baru seminggu saya mencuba produk ini, My Beauty Diary. Produk dari Taiwan. Ini untuk penjagaan luaran.Saya berani cuba produk nih sebab dicadangkan sendiri oleh beautician from this company. And dia nampak apa masalah saya, and dia suggest saya untuk cuba produk ini selama seminggu. So, saya cuba dia punya face mist dan juga face mask. See, saya sangat mudah terpengaruh kan ? Even saya sebenarnya tak pernah dengar and sedar pun akan kewujudan produk nih sebelum nih. Pathetic me.. :(


Tapi takpe. Apa-apa, kita kena usaha. Benda takkan datang bergolek tanpa usaha yang berterusan and lepas tuh kita tawakal lah. InsyaALLAH, kalo benda tuh sesuai dengan kita, kita akan nampak kesan dia. Tak cuba, tak taw kan ? Plus bau dia best taw, bau orange gituu. Nyum nyum.. :)


Selepas seminggu, Alhamdulillah, saya memang nampak kesan dia. Kulit saya dah kurang kering and rasa lembut je bila pegang. Alhamdulillah, takde negative effect. So, saya rasa produk ini serasi dengan saya. Okay, gambar ini diambil selepas saya seharian berada di luar. Berpanas-panas, bersesak-sesak di jalan TAR semata-mata nak shopping untuk raya. Wajah still nampak moist kan, walaupun sebenarnya dah sakit-sakit satu badan time nih asik kena langgar dengan orang.. =_=

No comments: