In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Wednesday, March 9, 2011

kenyang perut suka hati


Cakap pasal makan for sure la dalam dunia ni sape yang tak suka makan kan? Selagi ada benda yang boleh dibuat makanan selagi tu la kita bedal. Tolak batu dengan kayu je. Kalau batu dengan kayu tu pun bole dibuat makanan, memang dunia ni bagaikan syurga la. Keluar rumah je merata-rata tempat ada makanan. Tak payah susah-susah pegi makan breakfast kat kedai mamak. Tunggu lama untuk order sampai. Jimat duit. Jimat masa. Haha. Dahh. Cukup, bahagian merapu..


Harini selera tetiba rasa nak makan makanan luar negara (western). Jemu hari-hari masak masakan melayu (bajet terer sangat dia masak), even nasi+telur mata+kicap still masakan melayu la jugak kan? Kekeke..


Dari petang tadi even dalam kelas pun dok pikiaq sampai pening-pening kepala nak makan apa eak malam ni. Bukannya pening pikir macam mana ea nak master subjek ni tapi dok pikir pasal makan. Aiyaaakkk. =) 


Decide punya decide akhirnya terkeluar 'jom gi makan pizza hut'. Hehe.. Sekali sekala bolehla pegi makan sedap-sedap. Kalau hari-hari maw tak botak rambut nih gugur 3 bulan sebelum habis sem, sebab hari-hari TERpaksa makan maggi ruski. Hihihi..


Itupun ada jugak 'teman' yang perli. Kononnya sem ni i cakap kat dia yang i nak save duit. Tak maw belanja yang bukan-bukan. Nak save duit tapi pegi makan kat pizza hut. Apa cer bro? Kantoi pulak time tengah nak menjamu selera si dia kol. Adoi, kantoi sudahhh. Hehe.. Alah u bukannya selalu pun. Xpe kan.. xpe kan..?  =__=


See, i bukan order yang mahal-mahal pun. Cukuplah sekadar untuk mengalas perut. Heeeee~


Muka kenyang dapat makan. Syukur alhamdulillah. =)


Owh, yang ini aktiviti sampingan. Kalo korang pandai cubalah teka.. ^__^

4 comments:

amny.. said...

malam2 camni perot lapar lakk..

mahu3!!!piza hut tuuu..=P

Alynna said...

Hehe.. bangun pagi esok cepat-cepat terjah pizza hut terdekat.. ngeee~

wanythyra. said...

pizzAaa , akk . na ckit b0le ? huhuu

Alynna said...

hehe..
dah habis la dear..
=)