In life, ALLAH doesn't give you the person you want, instead he gives you the person you need... to love you... hurt you and teach you the real meaning of life... =)

Sunday, October 31, 2010

Mohd Syafiq Solehuddin


Dearest my little brother,


Hati runsing, sedih, sayu bila dapat panggilan dari mama semalam kata kamu kena demam denggi. Tapi syukur alhamdulillah, sebab bukan sampai tahap yang kritikal lagi but still kena pergi hospital selalu untuk buat rawatan dan pemeriksaan.


Kesian kamu sebab tak pernah kena sakit teruk macam ni sampai kena pergi hospital masukkan air. Kamu betul-betul buat mama dan papa risau. Hope keadaan ni takkan menjejaskan diri kamu untuk belajar bagi menghadapi final exam tak lama lagi. Kami betul-betul risau.


Abang, jaga kesihatan baik-baik. Banyakkan bersabar. Ni semua dugaan Tuhan bagi kita sakit, sebab nak hapuskan dosa-dosa kita yang lalu. Mama dan papa dah bertolak ke Kuala Lumpur petang tadi sebab diorang risau sangat-sangat. Moga diorang selamat sampai. Ikutkan hati teringin sangat nak ikut tapi tak boleh sebab sekarang tengah busy dengan minggu final exam. Apa-apa pun, sentiasa doakan yang terbaik untuk abang. Semoga cepat sembuh...=)


Sedikit info tentang demam denggi. Demam denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi yang disebar oleh nyamuk Aedes betina. Virus denggi akan terpendam di dalam badan pesakit selama 3-14 hari sebelum menunjukkan tanda-tanda. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus. Jadi, pastikan persekitaran rumah anda sentiasa bersih bagi mengelakkan menjadi tumpuan tempat pembiakan nyamuk aedes. Negara bersih, rakyat sihat... =)


The only hero in my family... Get well soon dear...

1 comment:

Siti Nur Azlinda Suhada said...

T_T
p/s: bgla simptom sikit...huhu